Årets Stockholmsbyggnad 2018

Årets Stockholmsbyggnad är en årlig tävling där stockholmarna röstar fram sin favorit bland de byggnader som färdigställts under 2017. Nomineringsperioden är nu över och de tio finalisterna presenteras i slutet av april.

Stockholms stad vill med tävlingen skapa engagemang för det moderna, växande Stockholm – och uppmuntra till diskussion om hur vi vill att vår huvudstad ska se ut.

Tävlingen startade med en nomineringsperiod till och med den 1 mars där alla som ville kunde lämna förslag via mejl eller brev.

Så väljs finalisterna

De nominerade byggnaderna presenteras för en jury som utser tio finalister. Juryn utgår från byggnadens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för Stockholm. I slutet av april börjar sedan omröstningen. Alla kan då rösta via webb, mejl, sms och brev.

Vinnaren, Årets Stockholmsbyggnad 2018, presenteras vid en ceremoni i Stockholmsrummet den 7 juni.

Tävlingskriterier

Byggnaden ska ligga i Stockholms stad, inom kommungränsen. Det kan vara stora som små byggnationer exempelvis bostadshus, kontor, skolor, parker eller liknande. Det kan även vara en större renovering eller ombyggnation av ett hus som är av så stor betydelse att det känns som ett nytt hus. Byggnaden ska ha färdigställts under 2017.

Tidigare vinnare

Högupplösta bilder

Ladda ner högupplösta bilder på finalisterna och tidigare vinnare på Mynewsdesk.
Högupplösta bilder på Mynewsdesk

Kontakt

Henrik Brånstad

Pressansvarig, stadsbyggnadskontoret

Marie Månsson

Kommunikationschef, stadsbyggnadskontoret

Uppdaterad