Ta en promenad i nya Slussen

I Slussens utställningslokal kan du prova virtual reality.
I modellen kan du se Slussen 1780, 2015, och 2025.

Nu kan du uppleva hur nya Slussen kommer att se ut i framtiden. I vår utställningslokal finns nu en virtual reality-miljö, VR, där du kan vandra runt i nya Slussen. Ta dig hit och på med VR-glasögonen så får du en spännande upplevelse. Du får också vara med om hur Slussen tog sig ut på 1700-talet och strax innan renoveringen påbörjades.

Stora delar av nya Slussen byggs utan pappersritningar. I stället används digitala modeller och projektet ligger i framkant när det gäller att använda digitala informationsmodeller. Det gör att man också kan använda sig av en digital virtuell värld för att visualisera det som ska byggas. VR-miljöerna kan användas av de som jobbar med projektet och för att visas upp för de som är intresserade av att följa projektet.

Fördelarna med digitala modeller är bland annat att det blir enklare att hantera än att administrera närmare 20 000 ritningar som projektet skulle kräva. En annan fördel är att det är enkelt att få fram exakta mängder material som kommer att gå åt under byggtiden, vilket underlättar vid inköp. Det är också mindre risk för att nåt blir fel när de som bygger inte behöver mäta med tumstock på en pappersritning.

Utställningslokalen hittar du på Stadsgården åtta. Den är gratis,  bemannad och öppen varje helgfri tisdag, onsdag och torsdag 12–18 samt lördagar 11–15.

Läs mer om Slussens ombyggnad

Publicerad
Uppdaterad