Ny ramp för gång- och cykeltrafik byggs på Ryssgården

Ny ramp för gång- och cykeltrafik byggs på Ryssgården.
På rampen kommer en ny cykel- och gångbana att anläggas.

Just nu pågår arbetet med att färdigställa en ny ramp för gång- och cykeltrafiken från Katarinavägen och vidare mot Skeppsbron. Gång- och cykelvägen som idag går längs med gropen där Katarinavägen en gång gick kommer snart att ledas över Ryssgården och närmare Stadsmuseet.

Anledningen till att den flyttas är för att ge plats åt den tillfällig tunnelbaneentré som kommer att öppnas i april. Den nya entrén byggs framför allt för att göra det enklare för resenärer till och från bussarna från Nacka och Värmdö att nå tunnelbanan via den tillfälliga bussterminalen som nu byggs på Stadsgården.

Läs mer om den tillfälliga tunnelbaneentrén

Publicerad
Uppdaterad