Interiör Stockholmsrummet som visar en del av modellen i golvet.
Foto: Fredrik Persson

Stockholmsrummet

Välkommen till Stockholmsrummet i Kulturhuset. Här visar vi det växande Stockholm med 3D-kartor, digital teknik och den stora modellen över staden. Vi ligger i Kulturhusets bottenplan med ingång från Sergels Torg, under fontänen.

Öppettider

 • Öppettider

  Öppettider

  Vardagar har vi öppet klockan 10.00–19.00 och helger klockan 11.00–16.00.

 • Hitta hit

  Hitta hit

  Stockholmsrummet ligger i Kulturhuset, på bottenplan med ingång från Sergels Torg. Adressen är Sergelgången 31.

 • Kontakt

  Kontakt

  Telefon: 08-508 266 30
  E-post: stockholmsrummet@stockholm.se

Utställningar

Permanent utställning

I Stockholmsrummet berättar vi om hur och varför staden växer. I golvet finns en över 60m2 stor modell av Stockholm, där både befintlig och planerad bebyggelse finns med. I övriga utställningen kan man bland annat gå i en Virtual Reality-version av nya Årstafältet och Kista Äng samt titta på 3D-flygbilder av hela Stockholms stad. Vår personal berättar också gärna mer om aktuella och kommande stadsbyggnadsprojekt runt om i Stockholm.

Tillfälliga utställningar

Vi bygger en stad att leva i
I Stockholm byggs det som aldrig förr. Prognosen är att vi är 1,3 miljoner invånare 2040. Det kräver 140.000 fler bostäder än vad vi har idag. Men en stad ska inte bara gå att bo i. Vår ambition är att bygga en stad att leva i. Ett Stockholm där natur, kultur och idrott har en självklar plats bland människor. Ett Stockholm där vi värnar rekreation, rörelse och upplevelser.

Bakom utställningen står fastighetskontoret, trafikkontoret, miljöförvaltningen, idrottsförvaltningen och kulturförvaltningen, och den pågår fram till 30/11 2017.

 

Inför ditt besök

Foto: Fredrik Persson
Foto: Fredrik Persson
Foto: Fredrik Persson

In English

Uppdaterad