Interiör Stockholmsrummet som visar en del av modellen i golvet.
Foto: Fredrik Persson

Stockholmsrummet

Välkommen till Stockholmsrummet i Kulturhuset. Här visar vi det växande Stockholm med 3D-kartor, digitala rundturer och den stora modellen över staden. Stockholmsrummet arrangerar även föreläsningar om en stad i utveckling. Vi ligger i Kulturhusets bottenplan med ingång från Sergels Torg, under fontänen.

Öppettider

 • Öppettider

  Öppettider

  Vardagar har vi öppet klockan 10.00–19.00 och helger klockan 11.00–16.00.

 • Hitta hit

  Hitta hit

  Stockholmsrummet ligger i Kulturhuset, på bottenplan med ingång från Sergels Torg. Adressen är Sergelgången 31.

 • Kontakt

  Kontakt

  Telefon: 08-508 266 30
  E-post: stockholmsrummet@stockholm.se

Utställningar

Permanent utställning

I Stockholmsrummet berättar vi om hur och varför staden växer. I golvet finns en över 60m2 stor modell av Stockholm, där både befintlig och planerad bebyggelse finns med. I övriga utställningen kan man bland annat gå i en Virtual Reality-version av nya Årstafältet och Kista Äng samt titta på 3D-flygbilder av hela Stockholms stad. Vår personal berättar också gärna mer om aktuella och kommande stadsbyggnadsprojekt runt om i Stockholm.

Tillfälliga utställningar

Stockholm 6000+
Med Sthlm6000+ kraftsamlar Stockholmsregionen kring framtidens studentboende. Målet är att fram till år 2017 bygga minst 6000 nya studentbostäder, en ökning på 50 procent, och förbättra förmedlingen med färre och enklare köer.

Levande Stockholm
Stockholms stad vill skapa möjligheter att använda gaturummet för trivsammare vistelsemiljöer och göra det möjligt för fler uteserveringar och andra mötesplatser. För tredje året i rad införs sommargågator, pop up-parker och sommartorg runt om i staden tack vare konceptet Levande Stockholm.

Läs mer om Stockholm 6000+ och hur det är att studera och bo i Stockholm samt om Levande Stockholm och hur gaturummet förändras under sommaren i den tillfälliga utställningen. Den pågår till 31/8.

Inför ditt besök

Foto: Fredrik Persson
Foto: Fredrik Persson
Foto: Fredrik Persson

In English