Interiör Stockholmsrummet som visar en del av modellen i golvet.
Foto: Fredrik Persson

Stockholmsrummet

Välkommen till Stockholmsrummet i Kulturhuset. Här visar vi det växande Stockholm med 3D-kartor, digitala rundturer och den stora modellen över staden. Stockholmsrummet arrangerar även föreläsningar om en stad i utveckling. Vi ligger i Kulturhusets bottenplan med ingång från Sergels Torg, under fontänen.

Öppettider

 • Öppettider

  Öppettider

  Vardagar har vi öppet klockan 10.00–19.00 och helger klockan 11.00–16.00.

 • Hitta hit

  Hitta hit

  Stockholmsrummet ligger i Kulturhuset, på bottenplan med ingång från Sergels Torg. Adressen är Sergelgången 31.

 • Kontakt

  Kontakt

  Telefon: 08-508 266 30
  E-post: stockholmsrummet@stockholm.se

Utställningar

Permanent utställning

I Stockholmsrummet berättar vi om hur och varför staden växer. I golvet finns en över 60m2 stor modell av Stockholm, där både befintlig och planerad bebyggelse finns med. I övriga utställningen kan man bland annat gå i en Virtual Reality-version av nya Årstafältet samt titta på 3D-flygbilder av hela Stockholms stad, både ovan och under mark. Vår personal berättar också gärna mer om aktuella och kommande stadsbyggnadsprojekt runt om i Stockholm.

Temporär utställning

Stockholm förväntas ha 1,3 miljoner invånare år 2040. Vi har ett gemensamt ansvar mot alla som bor här nu och i framtiden att bygga ett Stockholm som håller samman, som är klimatsmart samt ekonomiskt och demokratiskt hållbart. Stadens långsiktiga mål är att 140 000 nya bostäder mellan åren 2010 och 2040. Det kräver planering. Översiktsplanen är en karta över framtiden, hur vi vill att vår stad ska vara. I den temporära utställningen får du veta mer om både Vision 2040 - Ett Stockholm för alla och Översiktsplanen.

Utställningen pågår från 1 december 2016–31 mars 2017.

Prata med staden

Inför ditt besök

Foto: Fredrik Persson
Foto: Fredrik Persson
Foto: Fredrik Persson

In English