Interiör Stockholmsrummet som visar en del av modellen i golvet.
Foto: Fredrik Persson

Stockholmsrummet

Välkommen till Stockholmsrummet i Kulturhuset. Här visar vi det växande Stockholm med 3D-kartor, digitala rundturer och den stora modellen över staden. Stockholmsrummet arrangerar även föreläsningar om en stad i utveckling. Vi ligger i Kulturhusets bottenplan med ingång från Sergels Torg, under fontänen.

Utställningar

Permanent utställning

I Stockholmsrummet berättar vi om hur och varför staden växer. I golvet finns en över 40m2 stor modell av Stockholm, där både befintlig och planerad bebyggelse finns med. I övriga utställningen kan man bland annat gå i en Virtual Reality-version av nya Årstafältet samt titta på 3D-flygbilder av hela Stockholms stad, både ovan och under mark. Vår personal berättar också gärna mer om aktuella och kommande stadsbyggnadsprojekt runt om i Stockholm.

Temporär utställning

De kommunala bostadsbolagen och Bostadsförmedlingen i Stockholm presenterar just nu en temautställning om hyresrätter - då, nu och framåt. Här guidas du genom allmännyttans historia i Stockholm och får ta del av pågående byggprojekt och vad som planeras i framtiden. Det finns även information om vägen till en hyresrätt samt användbara tips för dig som söker bostad.

Utställningen om hyresrätter visas från den 1 september till den 30 november.

Prata med staden

Inför ditt besök