Årets Stockholmsbyggnad

Årets Stockholmsbyggnad är ett pris och en årlig tävling. Stockholmarna röstar fram sin favorit bland byggnader, parker, infrastrukturanläggningar och annat som färdigställts under 2016.

Varje år färdigställs hundratals byggnader i vårt växande Stockholm. Flera av dem är värda att uppmärksammas för sin skönhet och sitt bidrag till stadens utveckling med nya mötesplatser, ny miljöteknik och nya funktioner.

Rösta på din favorit

Vilken av årets tio finalister tycker du ska bli Årets Stockholmsbyggnad 2017? Rösta på den byggnad som du gillar bäst. Tävlingen pågår 18 april–23 maj.

Så här röstar du

  • Samt även i Stockholmsrummet i Kulturhuset

Flest röster vinner

Vi har principen att det är en röst per person, mobilnummer och mejladress. Detta för att det ska bli ett rättvist röstningsförfarande. Den vinnande byggnaden får är en plakett i brons föreställande tornet på Stadshuset i Stockholm. Byggnadens namn och årtal graveras in. Vinnaren av Årets Stockholmsbyggnad 2017 kommer att presenteras vid en ceremoni den 1 juni, 2017.

Jury utsåg tio finalister

Tävlingen startade med en nomineringsperiod fram till den 1 mars då alla kunde lämna förslag via brev och mejl. En jury har sedan valt ut de tio byggnader som gått vidare till final. Juryn utgick från byggnadens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för staden.

Tidigare vinnare

Högupplösta bilder

Ladda ner högupplösta bilder på finalisterna och tidigare vinnare på Mynewsdesk.
Högupplösta bilder på Mynewsdesk

Kontakt

Henrik Brånstad

Pressansvarig, stadsbyggnadskontoret

Marie Månsson

Kommunikationschef, stadsbyggnadskontoret