Globenområdet
Globenområdet från Skanstull

Globenområdet

Globenområdet med sina arenor, kontor och handel ska hjälpa till att realisera visionen om Söderstaden som en mer mångfunktionell och tät stadsmiljö som länkas samman med omkringliggande stadsdelar.

Projektfakta

Globenområdet sträcker sig mot Gullmarsplan i norr, Arenavägen i väster, Nynäsvägen i öster och Enskedevägen i söder. Tele2 Arena stod klar sommaren 2013. På delar av fastigheten Arenan 9, före detta Söderstadion och Hovet planeras 700-1000 bostäder och 10 000-30 000 kvm kontor med kommersiella lokaler för handel, restauranger, föreningsliv med mera. Hovet planeras rivas och Globen utvecklas.

Brett samarbete

Stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret, fastighetskontoret och SGA Fastigheter arbetar tillsammans med att utveckla området.

Tidplan

I mitten av december 2016 blev utredningen av modernisering av Globen klar. Under hösten 2016 utlystes en markanvisningstävling för byggrätter på del av fastigheten Arenan 9, före detta Söderstadion och Hovet. Anbudstävlingen pågick till november 2016, och vinnare av steg ett utsågs i april 2017. Markanvisning för Söderstadion och Hovet planeras till november 2017. De första bostäderna och kontorshusen kan bli klara tidigast år 2020.
Nyhet: Vinnarna i steg ett i markanvisningstävlingen för Arenan9

Mer information om aktörer och utvecklingen i Globenområdet

Bildgalleri

Globenområdet
Globenområdet, vy från öst
Globenområdet
Globenområdet från Skanstull

Kontakt

Patrik Dahlin

Projektledare, exploateringskontoret

Jenny Brolin

Projektkommunikatör, exploateringskontoret

Nyheter