Globenområdet
Globenområdet från Skanstull

Globenområdet

Nya affärer, restauranger och nöjen tillkommer och det befintliga hotellet har byggts ut. Nya kontor och bostäder ska byggas. Hovet planeras att rivas och Globen utvecklas. Globenområdet ska hjälpa till att realisera visionen om Söderstaden som en mer mångfunktionell och tät stadsmiljö som länkas samman med omkringliggande stadsdelar.

Projektfakta

Globenområdet sträcker sig mot Gullmarsplan i norr, Arenavägen i väster, Nynäsvägen i öster och Enskedevägen i söder. Tele2 Arena stod klar sommaren 2013.

Nya affärer, restauranger och nöjen tillkommer och det befintliga hotellet har byggts ut. På delar av fastigheten Arenan 9, före detta Söderstadion och Hovet planeras bostäder och kontor med kommersiella lokaler för handel, restauranger, föreningsliv med mera. Hovet planeras rivas och Globen utvecklas. Globenområdet ska hjälpa till att realisera visionen om Söderstaden som en mer mångfunktionell och tät stadsmiljö som länkas samman med omkringliggande stadsdelar.

Vem?

Stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret, fastighetskontoret och SGA Fastigheter arbetar tillsammans med att utveckla området.

När?

I mitten av december 2016 blev utredningen av modernisering av Globen klar. Under hösten 2016 utlystes en markanvisningstävling för byggrätter på del av fastigheten Arenan 9, före detta Söderstadion och Hovet. Anbudstävlingen pågick 3 oktober till 18 november 2016. Vinnare av steg ett utsågs 18 april 2017.

Läs mer om vinnarna i steg ett i markanvisningstävlingen för Arenan9.

Vinnarna i steg ett i markanvisningstävlingen för Arenan9

Mer information om Globenområdet

Bildgalleri

Globenområdet
Globenområdet, vy från öst
Globenområdet
Globenområdet från Skanstull

Kontakt

Patrik Dahlin

Projektledare, exploateringskontoret

Jenny Brolin

Projektkommunikatör, exploateringskontoret