Rösta fram Årets Stockholmsbyggnad 2017

Publicerad
Uppdaterad
Vilken är din favorit av de 10 stockholmsbyggnaderna?
Vilken är din favorit av de 10 stockholmsbyggnaderna?

Varje år färdigställs hundratals byggnader i vårt växande Stockholm. Flera av dem är värda att uppmärksammas för sin skönhet och sitt bidrag till stadens utveckling med nya mötesplatser, ny miljöteknik och nya funktioner.

Vilken av årets tio finalister tycker du ska bli Årets Stockholmsbyggnad 2017? Rösta på den byggnad som du tycker bäst om. Tävlingen pågår 18 april–23 maj 2017.

Rösta på din favorit

Så här röstar du

Flest röster vinner

Principen är en röst per person, mobilnummer och mejladress. Detta för att det ska bli ett så rättvist röstningsförfarande som möjligt. Den vinnande byggnaden får en plakett i brons föreställande tornet på Stadshuset i Stockholm med yggnadens namn och årtal ingraverat. Vinnaren av Årets Stockholmsbyggnad 2017 presenteras vid prisutdelningen den 1 juni, 2017.

Jury har valt de tio finalisterna

Tävlingen startade med en nomineringsperiod fram till den 1 mars 2017 då alla kunde lämna förslag via brev och mejl. En jury har sedan valt ut de tio byggnader som nu är i final. Juryn utgick från byggnadens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för staden.

Läs mer om

Frågor besvaras av

Henrik Brånstad

Pressansvarig, stadsbyggnadskontoret